Poslatičareve Kokos trifle sa belom Čokoladom - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslatičareve Kokos trifle sa belom Čokoladom

Prema poslednjim trendovima u kulinarstvu, kokosove mrvice nisu više jedino što je popularno u ovakvim kolačima. Kokosovo mleko voljeno je u ovakvoj, ali i svakodnevnoj upotrebi, a ovom prilikom, kako bismo upotpunili ugođaj, uključujemo i kokosovo brašno.

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 30-60 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • 180gr Kokosovog mleka

  • 350g Bele čokolade

  • 30g Meda

  • 20g Dijamant classic margarina

  • 50g Kokosovog brašna

  • Bela čokolada za umakanje

  • Celi lešnici


Priprema

Priprema:

Prokuvati kokosovo mleko I med. Preliti preko bele cokolade I margarina. Sve dobro izblendovati 4-5 min I umesati kokosovo brasno. Ostaviti da se ohladi I stegne. Kod trifle vrlo je bitno da se masa dobro izblenduje sa stapnim mikserom kako bi se masa dobro homogenizovala. Treba da prenoći I da se ako je potrebno pre oblikovanja opet izblenduje masa. Takodje, bela čokolada se mora temeperirati kad se masa umače u čokoladu.

Video

Prethodni recept
Sledeći recept