Poslastičareve Profiterole - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičareve Profiterole

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 60-90 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • Za profiterole:

  • 100g Brašna

  • 50g Dijamant ulja

  • 50g Dijamant margarina

  • 100ml Vode

  • 2-3 Jaja

  • Malo soli

  • Za Krem:

  • 300ml Mleka

  • 70g Šećera

  • 40g Dijamant margarina

  • 5 Žumanaca

  • 30g Gustina

  • 70g Mlevenog Lešnika

  • Za preliv:

  • 250g Slatke pavlake

  • 150g Crne čokolade

  • 30g Dijamant margarina


Priprema

Profiterole:

Prokuvati ulje i vodu sa malo soli. Dodati brašno i mešati dok masa ne počne da se odvaja od posude. Malo prohladiti i dodavati jedno po jedno jaje . Masu staviti u poslastičarsku kesu i na podmazanom plehu formirati male loptice. Peći na 180 stepeni.

Krem:

Mleko, šećer i margarin prokuvati. Gustin razmutiti u malo hladne vode i dodati jaja. Kada mleko prokuva dodati mu smesu sa gustinom uz neprestano mešanje i ostaviti da se ohladi. Na kraju dodati mleven i lešnik i puniti profiterole.

Preliv:

Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko čokolade. Sve dobro izmešati i rastopiti margarin. Svaku napunjenu profiterolu umakati u preliv i redjati u odgovarajuću posudu.

Video

Prethodni recept
Sledeći recept