Vreme pripreme: 60-90 min
Težina spremanja:
Za profiterole:
100g Brašna
50g Dijamant ulja
50g Dijamant margarina
100ml Vode
2-3 Jaja
Malo soli
Za Krem:
300ml Mleka
70g Šećera
40g Dijamant margarina
5 Žumanaca
30g Gustina
70g Mlevenog Lešnika
Za preliv:
250g Slatke pavlake
150g Crne čokolade
30g Dijamant margarina
Prokuvati ulje i vodu sa malo soli. Dodati brašno i mešati dok masa ne počne da se odvaja od posude. Malo prohladiti i dodavati jedno po jedno jaje . Masu staviti u poslastičarsku kesu i na podmazanom plehu formirati male loptice. Peći na 180 stepeni.
Mleko, šećer i margarin prokuvati. Gustin razmutiti u malo hladne vode i dodati jaja. Kada mleko prokuva dodati mu smesu sa gustinom uz neprestano mešanje i ostaviti da se ohladi. Na kraju dodati mleven i lešnik i puniti profiterole.
Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko čokolade. Sve dobro izmešati i rastopiti margarin. Svaku napunjenu profiterolu umakati u preliv i redjati u odgovarajuću posudu.