Poslastičateva Sacher Torta - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičareva Sacher torta

AUTOR: Marko Stojanović

Vreme pripreme: 60-90 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • Torta

  • 9 Jaja

  • 200g Dijamant classic margarina

  • 280g Crne čokolade

  • 100g Brašna

  • 200g Šećera

  • 5g Cimeta

  • 1 tegla Džema od kasije

  • Glazura

  • 50g Dijamant Classic margrarina

  • 200g Crne čokolade


Priprema

Otopiti margarin i čokoladu. U to dodati žumanca i sve izmešati. Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno i ostalu smesu. Sve lagano umešati, kako masa ne bi spala. Peći u okruglom plehu na 180 stepeni  oko 30 min.

Kada se kora ohladi preseći je na pola i filovati vrelim džemom od kajsije. Ostaviti da se ohladi i nakon toga tortu preliti sa 200g crne čokolade i 50g margarina.

Tortu servirati sa umućenim šlagom.

Prethodni recept
Sledeći recept