Poslastičareve Urmašice - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičareve Urmašice

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 30-60 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • 250g Dijamant classic margarina

  • 2 Kašičice šećera

  • 100g Jogurta

  • 425g Brašna

  • Kesica praška za pecivo

  • Jezgro oraha

  • 1 Jaje

  • 1l Vode

  • 1 Limun

  • 1kg Šećera


Priprema

Sirup

Kuvati vodu, 1kg šećer i limun. Kad prokuva ostaviti da kuva još 10-ak min da se sirup ukuva.

Testo

Zamesti testo od svih sastojaka (izuzev onih za sirup) i ostaviti da se odmori u frižideru. Od testa praviti loptice i oblikovati ih u elipsu i ređati u malo podmazan pleh.

Premazati urmašice sa jajima i staviti polutku oraha na svaku urmašicu.


Peći na 180 stepeni oko 15 min.


Preliti sa sirupom dok su urmašice vruće.


Najbolje je da prenoće, pa da se onda jedu.

Prethodni recept
Sledeći recept