Poslastičareva Krempita - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičareva Krempita

Još jedan u nizu tradicionalnih kolača, ali na Zdravkov način 🙂

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 30-60 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • 9 Jaja

  • 1l Mleka

  • 450g Šećera

  • 50g Dijamant margarina sa ukusom vanile

  • 170g Brašna

  • 250ml Slatke pavlake

  • Šećer u prahu


Priprema

Kora

Za koru krempite je potrebno 2×250 gr lisnatog testa, koje treba podeliti na pola i razvući na dve tanke kore. Pre pečenja, izbockati ih nožem kako se ne bi skupile. Peći na 220 stepeni oko 10-15 minuta.

Fil

Odvojiti žumanca i belanca. Mleko prokuvati sa istopljenim margarinom.

U drugoj posudi u malo vode razmutiti brašno i dodati žumanca. Sipati brašno u vrelo mleko i kuvati na šporetu 8 minuta od momenta sipanja jaja u mleko. Masu je potrebno neprestano mešati.

Nalupati belanca sa šećerom, dodati u vreo krem i lagano izmešati. Vruću masu sipati na koru i ohladiti.

Nalupati slatku pavlaku i šećer i premazati ohladjenu krempitu. Dodati drugu koru preko toga.

Iseći krempitu i posuti šećerom u prahu.

Prethodni recept
Sledeći recept