Politika privatnosti - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Politika privatnosti

1. Uvodne odredbe

Dijamant DOO, Temišvarski Drum 14 (dalje u tekstu: Dijamant) pruža interaktivnu online uslugu putem Internet stranica na domenu www.usvesemesa.rs.
Pristupanjem i/ili upotrebom Internet stranica Dijamanta, Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumeo te da je saglasan s Uslovima  poverljivosti podataka i načinima upotrebe Dijamant Internet stranica. Ukoliko Korisnik s istim nije saglasan, dužan se suzdržati od korišćenja istih, napustiti ih te ne pristupa i/ili koristi Internet stranice Dijamanta.

2. Promene poverljivosti podataka

Dijamant je ovlašten izmeniti Izjavu o poverljivosti podataka u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmenjenog teksta izjave o poverljivosti podataka na Dijamant Internet  stranicama. Izmene izjave o poverljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internet  stranicama. Bilo kakvo korišćenje ovih Internet stranica od strane Krajnjeg korisnika nakon takve obajve podrazumevaće se kao prihvatanje tih promena.

Korisnik se obvezuje povremeno iznova pročitati Izjavu o poverljivosti podataka kako bi se upoznao s eventualnim promenama. Ukoliko Korisnik koristi Internet stranice nakon izmene Izjave o poverljivosti podataka, pretpostavka se da se upoznao s izmenama, da ih razume i u celosti prihvata. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzrokovanu korisnicima, registrovanim korisnicima ili trećim osobama usled takvih izmena.

3. Vrste prikupljenih informacija i upotreba prikupljenih informacija

Dijamant prikuplja lične informacije koje identifikuju Korisnike Internet stranica. Kada se Korisnik uključi u određene aktivnosti na Dijamant Internet stranicama, kao što su otvaranje korisničkog računa, pretplata na newsletter, objavljivanje sadržaja i/ili objavljivanje tekstova na forumima, učestvovanje u takmičenjima u organizaciji Dijamanta, ispunjavanje anketa, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija Dijamantu, traženje informacija o proizvodima Dijamanta, postavljanje video zapisa, Dijamant može zatražiti od Korisnika pružanje određenih informacija o sebi. Korisnik nije dužan uključiti se u navedene aktivnosti. Ukoliko se Korisnik odluči uključiti, Dijamant je ovlašten zatražiti osobne informacije:  ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj i datum rođenja te sliku.

Dijamant je ovlašten koristiti lične informacije Korisnika kako bi vam ponudio proizvode i usluge, organizovao takmičenja, unapredio rad Internet stranica, poboljšao oglasne i reklamne napore, analizirao upotrebu Internet stranica, poboljšao ponudu Dijamant proizvoda i usluga te ispitao vaše iskustvo s trećim stranama.  Dijamant je izričito ovlašten koristiti komentare Korisnika  kako bi druge korisnike obavestio o proizvodima. Takav komentar može biti objavljen u Dijamant oglasnim materijalima na Internet stranicama. Osim toga, ako koristite Internet stranice Dijamanta za slanje informacija ili proizvoda drugim osobama, Dijamant je ovlašten sačuvati lične informacije Korisnika i primaoca. Dijamant je ovlašten koristiti osobne informacije Korisnika za rešavanje problema, provođenje administrativnih zadataka, uspostavljanje kontakta, poštovanje ugovora, uključujući uslove korišćenja i Izjave o poverljivosti podataka Dijamant Internet stranica, poštovanje odgovarajućih zakona te saradnju sa službama za provođenje zakona.

Dijamant je ovlašten prikupljati informacije koje ne identifikuju specifičnog Krajnjeg korisnika, uključujući Uniform Resource Locator (URL) Internet stranice koju je Korisnik posetio pre otvaranja Internet stranice Dijamanta, URL Internet stranice koju je Korisnik posetio nakon napuštanja Dijamant Internet stranice, vrsta pretraživača kojeg Korisnik koristi te Korisnikovu Internet Protocol (IP) adresu. Ovlašteni pružaoci usluga i oglašivači, mogu automatski prikupljati ove informacije prilikom posete Dijamant Internet stranice, putem „kolačića“ i  drugih alata. Dijamant koristi takve podatke isključivo za rešavanje problema, administriranje Internet stranice, analizu trendova, skupljanje demografskih podataka, analizu usklađenosti s pozitivnim propisima i saradnju sa službama za sprovođenje zakona.

Zavisno o vrstama aktivnosti, neke informacije su određene kao obavezne, a neke kao dobrovoljne. Ako Korisnik ne pruži obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahteva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost. Dijamant neće prikupljati lične podatke putem svojih Internet  stranica i to: ime i prezime, adresa, telefonski broj ili elektronska adresa korisnika, osim ako ih Korisnik dobrovoljno prijavi, registruje Dijamantu ili isto učini putem ankete, saglasnošću i/ili ako tako dopuštaju važeći zakoni i propisi za zaštitu ličnih podataka.

4. Objavljivanje ličnih informacija

Dijamant neće deliti Identifikacione lične informacije s drugim stranama, no može podijeliti informacije o Korisnicima povezanim tvrtkama koncerna čiji je Dijamant član.

Dijamant pruža određene usluge i proizvode preko trećih strana. Treći pružaoci usluga sprovode određene aktivnosti u ime i za račun Dijamanta  kao što su slanje i distribucija Dijamant administrativnih i reklamnih  e-mail poruka. Dijamant može podeliti lične podatke Korisnika s takvim pružaocima usluga za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje pisane pošte i e-mail pošte, administraciju takmičenja, uklanjanje duplikata informacija na popisima klijenata, analizu podataka, pružanje usluga oglašavanja, osiguravanje rezultata pretrage i veze, obradu plaćanja kreditnim karticama, upravljanje Internet  stranicama, rešavanje problema, i pružanje korisničkih usluga.

Dijamant je ovlašten otkriti informacije o Korisniku u svrhu zaštite Dijamanta i zaštite drugih. Dijamant je ovlašten otkriti Identifikacijske osobne informacije Korisnika  kad je opravdano očekivati da će njihovo otkrivanje pomoći provođenju zakona ili je nužno kao posledica sudskog naloga, da će osigurati skladnost s ovom Izjavom o poverljivosti podataka, Uslovima  o korišćenju naših Internet stranica ili drugim ugovorima; ili zaštititi prava vlasništva ili sigurnosti ovih Internet stranica, njihovih Korisnika ili drugih osoba.

Ako Korisnik ne želi da se njegovi osobni podaci upotrebljavaju za podršku odnosa s kupcima (pogotovo za direktni marketing ili istraživanje tržišta), Dijamant će poštovati Korisnikov izbor. Lične  identifikacione podatke Dijamant ne prodaje ni ne plasira na tržište trećim osobama, osim Dijamant pridruženim društvima.

5. Dopune i ispravljanje informacija

Korisnik je ovlašten promeniti bilo koji lični podatak slanjem e-mail poruke ili promjenom profila korisnika. U e-mail poruci Korisnik je dužan navesti ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi dopuniti. Korisnik također može slobodno zatražiti brisanje ili uklanjanje informacija o svom korisničkom računu. Korisnik je upoznat da Dijamant ne može izbrisati informacije povezane s prošlim transakcijama na Dijamant Internet  stranicama.

6. Izbor korisnika u vezi s prikupljanjem i upotrebom informacija

Korisnik ne može isključiti primanje Administrativnih e-mail poruka koje se odnose na Korisničku aktivnost na Internet stranici, i uključuju poruke u vezi s određenim Korisničkim računima, zahteve ili upite te poruke u vezi s kupovinom proizvoda i usluga.  Korisnik ima mogućnost zatražiti reklamne e-mail poruke koje oglašavaju proizvode Dijamanta, uključujući ekskluzivne prodajne i druge ponude, i/ili proizvode i usluge povezanih tvrtki. Dijamant šalje reklamne e-mail poruke registrovanim Korisnicima koji su odabrali opciju primanja reklamnih  poruka. Ukoliko Korisnik ne želi primati reklamne e-mail poruke u bilo kojem trenutku nakon registrovanja možete odabrati opciju otkazivanja primanja reklamnih  e-mail poruka. U slučaju kontaktiranja, Korisnik treba navesti ime i prezime, adresu, e-mail adresu i koju vrstu reklamnih  e-mail poruka više ne želi primati.

7. Zaštita podataka

Za zaštitu ličnih podataka od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka ili izmena te od neovlaštenog otkrivanja ili pristupa Dijamant preduzima tehničke i organizacione mere sigurnosti.

Korisnik može pristupiti ličnim informacijama na Dijamant Internet  stranicama pomoću lozinke i e-mail adrese. Korisniku se preporučuje da ne otkriva lozinku trećim osobama. Korisnik je upoznat s činjenicom da niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Iako Dijamant provodi komercijalno razumne zaštitne mere za zaštitu podataka, ne može garantovati zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s naše Internet stranice te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

8. Praćenje podataka

Dijamant je ovlašten čuvati „kolačiće“  na vašem računalu koji sadrže informacije o Korisniku koji se koriste radi uštede vremena Korisnika za vrijeme korišćenja Internet stranica Dijamanta, radi praćenja i usmeravanja Korisnikovih interesa s ciljem pružanja usluga prilagođenih svakom Korisniku. „Kolačići“ takođe prikupljaju ostale – ne lične informacije Korisnika. Dijamant koristi Treće agencije za oglašavanje za prikazivanje oglasa na Dijamant Internet stranici. Kao deo njihove usluge Treće agencije mogu staviti odvojene „kolačiće“ na vaše računalo, nad kojima Dijamant nema pristup ili kontrolu. Korisnik  može urediti postavke pretraživača kako bi odbio „kolačiće“, u kojem slučaju se može dogoditi da neki delovi Dijamant Internet stranica možda neće pravilno raditi. Dijamant može koristiti i druge standardne tehnologije za praćenje upotrebe Internet stranica i promocija, te može dozvoliti Trećim pružaocima usluga korišćenje ove metode u ime Dijamanta.

9. Poverljivosti podataka trećih Internet stranica

Ova Izjava o poverljivosti podataka se odnosi samo na upotrebu i objavljivanje informacija koje Dijamant prikuplja od Korisnika. Druge Internet stranice kojima se može pristupiti putem Dijamant Internet stranica imaju svoje izjave o poverljivosti i prikupljanju podataka te načinima njihovog korišćenja i objavljivanja na njima. Dijamant ne snosi odgovornost za načine i uslove rada trećih strana.

10. Maloletnici

Maloletne osobe mogu učestvovati u promotivnim aktivnostima jedino i isključivo uz saglasnost roditelja ili staratelja. Dijamant neće svesno prikupljati ili zadržavati informacije – lične podatke dece mlađe od 14 godina bez insistiranja na tome da pridobiju saglasnost roditelja, ako tako zahteva važeći zakon. Lične podatke deteta Dijamant će upotrebljavati ili objavljivati samo ako tako dopušta zakon, uz saglasnost roditelja prema lokalnim zakonima ili propisima ili zaštititi deteta.

11. Primena izjave

Ova izjava primjenjuje se od 01.03.2022. do opoziva od strane Dijamanta.