Vreme pripreme: 30-60 min
Težina spremanja:
150g Dijamant Classic Margarina
50g Suvih brusnica
50g Suvih kajsija
50g Suvog grožđa
50g Kornfleksa
3 Kašike meda
40g Ražanih pahuljica
30g Smeđeg šećera
½ Kašike susama
Suve brusnice, kajsije i suvo grožđe sitno iseći i staviti u odgovarajuću posudu. Zatim dodati ražane i ovsene pahuljice, kornfleks, susam i lan, te sve dobro izmešati. U manju šerpu sipati šećer, med i margarin. Staviti šerpu na šporet, pa na tihoj vatri mešati da se sve polako otopi. Kada se rastopi pojačati temperaturu i neprekidno mešati dok ne provri. Kada provri kuvati još 2-3 minuta pa potom vrelim sirupom preliti sastojke, te mešati da se dobije homogena smesa. Dno pravougaone tepsije obložiti papirom i izručiti smesu. Peći 15 minuta na 180 C. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Iseći po želji. Bitno je preliti sastojke sa vrelim medom,šećerom I margarinom. Brzo promešati I dobro ohladiti da se stegne.