Poslastičareva Domaća Bonžita - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičareva Domaća Bonžita

Imajući u vidu njene sastojke, žitarice, odnosno vlakna i suvo voće, bonžita predstavlja idealnu jutarnju poslasticu. U svojoj režiji, voće možete da odaberete i po svom ukusu. Mi ovog puta koristimo suve brusnice, kajsije i suvo grožđe zajedno, ali po želji koristite i neko drugo suvo voće koje volite.

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 30-60 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • 150g Dijamant Classic Margarina

  • 50g Suvih brusnica

  • 50g Suvih kajsija

  • 50g Suvog grožđa

  • 50g Kornfleksa

  • 3 Kašike meda

  • 40g Ražanih pahuljica

  • 30g Smeđeg šećera

  • ½ Kašike susama


Priprema

Priprema:

Suve brusnice, kajsije i suvo grožđe sitno iseći i staviti u odgovarajuću posudu. Zatim dodati ražane i ovsene pahuljice, kornfleks, susam i lan, te sve dobro izmešati. U manju šerpu sipati šećer, med i margarin. Staviti šerpu na šporet, pa na tihoj vatri mešati da se sve polako otopi. Kada se rastopi pojačati temperaturu i neprekidno mešati dok ne provri. Kada provri kuvati još 2-3 minuta pa potom vrelim sirupom preliti sastojke, te mešati da se dobije homogena smesa. Dno pravougaone tepsije obložiti papirom i izručiti smesu. Peći 15 minuta na 180 C. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Iseći po želji. Bitno je preliti sastojke sa vrelim medom,šećerom I margarinom. Brzo promešati I dobro ohladiti da se stegne.

Video

Prethodni recept
Sledeći recept