Poslastičareve Slatke zemičke - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičareve Slatke zemičke

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 60-90 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • Testo:

  • 50g Dijamant Classic Margarina

  • 500g brašna

  • 300ml mleka

  • malo soli

  • 75g šećera

  • 1 jaje

  • 1 kašika Dijamant Suncokretovog Ulja

  • 10g kvasca

  • 75g suvog groždja

  • 50g kandirane kore od pomorandže

  • Kora od jedne pomorandže

  • 1 jabuka očišćena i isečena na sitne kockice

  • 5g cimeta


Priprema

Priprema

Mleko i margarin prokuvati i prohladiti. U posudu staviti brašno, šećer, kvasac, jaje, ulje i zamesiti testo. Ostaviti da se odmori i naraste duplo. Testo premesiti i dodati ostale sastojke. Nakon toga ostaviti da odmori 1 sat.

Testo podeliti na komade 50gr težine i praviti loptice. Ostaviti testo da naraste i pre pečenja napraviti krstić od sledeće mase:

75gr brašna

Malo vode

Kad se testo ispeče, dok su pogačice vrele, premazati džemom od kajsija i poslužiti tople.

Video

Prethodni recept
Sledeći recept