Poslastičareva Štrudla - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičareva Štrudla

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 30-60 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • Štrudla:

  • 1 pakovanje lisnatog testa

  • 1 kg jabuka

  • 100g šećera

  • 20g griza

  • 5g cimeta

  • 30g suvog groždja

  • 30g badema

  • 100g Dijamant Classic Margarina

  • 1 jaje za premazivanje

  • Vanil krem:

  • 300g mleka

  • 30g šećera

  • 30g Dijamant Classic Margarina

  • 30g gustina

  • 1 kesica vanilin šečera

  • 4 žumanca


Priprema

Torta:

Margarin zagrejati i preliti preko očišćenih i iseckanih jabuka. Dodati šećer, griz, cimet, suvo grožđe, badem i sve dobro izmešati.

 

Vanil Krem:

Mleko, šećer i margarin prokuvati. Gustin razmutiti u malo hladne vode I dodati ovu smesu u jaja. Kada mleko prokuva sipati uz neprestano mešanje I ostaviti da se ohladi. Služiti štrudlu uz sladoled od cimeta.

Video

Prethodni recept
Sledeći recept