Vreme pripreme: 60-90 min
Težina spremanja:
Testo:
50g Dijamant Classic Margarina
500g brašna
25g kvasca
50g šećera
1 žumance
Džem od kajsija za filovanje
Mleko po potrebi
Šećer u prahu za posipanje
Sos od vanile:
500g mleka
100g Dijamant Classic Margarina
20g gustina
2 kesice vanilin šećera
4 žumanca
U brašno dodati otopljeni margarin, kvasac, šećer i žumance tj. sve sastojke, osim mleka. Mleko zagrejati i dodavati tako da se dobije testo srednje čvrstine. Ostaviti testo da odmori i remesiti ga dva puta. Na radnoj površini posutoj brašnom, razvući testo na debljinu od 3-4 mm. Iseći testo na kocke 7×7 cm i na svaku kocku staviti džem od kajsije. Testo obmotati oko kajsije i staviti u podmazan pleh, tako da deo u kome se sastavljaju dva kraja, bude okrenut ka plehu. Ređati loptice tako da se delim ično dodiruju. Ostaviti buhtle da narastu i premazati ih jajima. Peći na 180 stepeni. Služiti ih tople sa sosom od vanile.
Prokuvati mleko, margarin i šećer. U međuvremenu razmutiti gustin sa malo vode i dodati žumanca. U prokuvalo mleko sipati gustin i jaja i kuvati nekoliko minuta. Sos delimično ohladiti i mlakog ga servirati sa buhtlama.
Poslastičarev savet uz pomoć kojega ovo jelo ne može da ne uspe.
Prijatno 🙂