Poslastičareve Buhtle sa džemom od kajsije i sosom od vanile - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičareve Buhtle sa džemom od kajsije i sosom od vanile

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 60-90 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • Testo:

  • 50g Dijamant Classic Margarina

  • 500g brašna

  • 25g kvasca

  • 50g šećera

  • 1 žumance

  • Džem od kajsija za filovanje

  • Mleko po potrebi

  • Šećer u prahu za posipanje

  • Sos od vanile:

  • 500g mleka

  • 100g Dijamant Classic Margarina

  • 20g gustina

  • 2 kesice vanilin šećera

  • 4 žumanca


Priprema

Testo:

U brašno dodati otopljeni margarin, kvasac, šećer i žumance tj. sve sastojke, osim mleka. Mleko zagrejati i dodavati tako da se dobije testo srednje čvrstine. Ostaviti testo da odmori i  remesiti ga dva puta. Na radnoj površini posutoj brašnom, razvući testo na debljinu od 3-4 mm. Iseći testo na kocke 7×7 cm i na svaku kocku staviti džem od kajsije. Testo obmotati oko kajsije i staviti u podmazan pleh, tako da deo u kome se sastavljaju dva kraja, bude okrenut ka plehu. Ređati loptice tako da se delim ično dodiruju. Ostaviti buhtle da narastu i premazati ih jajima. Peći na 180 stepeni. Služiti ih tople sa sosom od vanile.

Sos od Vanile:

Prokuvati mleko, margarin i šećer. U međuvremenu razmutiti gustin sa malo vode i dodati žumanca. U prokuvalo mleko sipati gustin i jaja i kuvati nekoliko minuta. Sos delimično ohladiti i mlakog ga servirati sa buhtlama.

Poslastičarev savet uz pomoć kojega ovo jelo ne može da ne uspe.

Prijatno 🙂

Video

Prethodni recept
Sledeći recept