Poslastičareva Torta sa šljivama - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičareva Torta sa šljivama

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 60-90 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • Testo:

  • 300g Dijamant Classic Margarina

  • 500g brašna

  • 200g šećera

  • 2 jaja

  • 1 kesica vanilin šećera

  • Krem:

  • 0,5l slatke pavlake

  • 4 jaja

  • 100g šećera

  • 1 kesica vanilin šećera

  • Malo cimeta

  • 700gr suvih šljiva

  • Frangipan:

  • 100gr Dijamant margarina sa maslacem

  • 100gr šećera

  • 100gr mlevenog badema

  • 2 jaja

  • 30gr brašna


Priprema

Testo:

Margarin, brašno, šećer, jaja i vanilin šećer staviti u misker i zamesiti testo. Ostaviti ga u frižideru da odmori i stegne se, nakon toga ga razvući. Testo peći u kalupu na 175 stepen i
prekriveno papirom za pečenje i pirinčem, i još 10 m in na 175 stepeni bez papira za pečenje.

Krem:

Umešati slatku pavlaku, jaja, šećer i vanilin šećer. Malo cimeta i šećera izmešati i ostaviti sa strane. Šljive oprati, očistiti od košpica i preseći na pola.

Frangipan:

Umutiti margarin sa šećerom, dodati jaja. Nakon toga dodavati i ostale sastojke, i mešati dok se ne dobije kremasta masa. Na dno pečenog testa staviti frangipan, poredjati šljive i preliti
kremom. Ostaviti da se peče na 170 stepeni oko 20- 25 min., dok se krem ne stegne.

Video

Prethodni recept
Sledeći recept