Vreme pripreme: 30-60 min
Težina spremanja:
Kora za tart:
250g brašna
150g Dijamant Classic Margarina
100gr šećera
Fil:
0,5l mleka
100g šećera
50g Dijamant Classic Margarina
5 žumanaca
50g gustina
200g svežih malina
Zamesiti testo i ostaviti u frižideru da se stegne i odmori. Može da se zamesi i nekoliko dana ranije. Testo razvući na 3 mm debljine i staviti u formu za tart. Staviti papir za pečenje i staviti pirinač. Peći na 180 stepeni oko 15 min, onda skinuti pirinač i peći ako teba jos nekoliko min.
Mleko, sećer i vanilu prokuvati. Gustin razmutitit u malo vode I dodati žumanca. Kad mleko prokuva sipati gustin i žumanca, kuvati jos nekoliko minuta. Krem sipati u gotove školjke za tart i izravnati. Ostaviti da se ohladi. Poredjati maline i posuti sa šećerom u prahu