Poslastičarev Tart sa malinama - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičarev Tart sa malinama

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 30-60 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • Kora za tart:

  • 250g brašna

  • 150g Dijamant Classic Margarina

  • 100gr šećera

  • Fil:

  • 0,5l mleka

  • 100g šećera

  • 50g Dijamant Classic Margarina

  • 5 žumanaca

  • 50g gustina

  • 200g svežih malina


Priprema

Priprema:

Zamesiti testo i ostaviti u frižideru da se stegne i odmori. Može da se zamesi i nekoliko dana ranije. Testo razvući na 3 mm debljine i staviti u formu za tart. Staviti papir za pečenje i staviti pirinač. Peći na 180 stepeni oko 15 min, onda skinuti pirinač i peći ako teba jos nekoliko min.

Fil:

Mleko, sećer i vanilu prokuvati. Gustin razmutitit u malo vode I dodati žumanca. Kad mleko prokuva sipati gustin i žumanca, kuvati jos nekoliko minuta. Krem sipati u gotove školjke za tart i izravnati. Ostaviti da se ohladi. Poredjati maline i posuti sa šećerom u prahu

Video

Prethodni recept
Sledeći recept