Poslastičarev Kolač sa višnjama - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičarev Kolač sa višnjama

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 60-90 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • Za testo:

  • 4 jaja

  • 150g šećera

  • 1 kesica vanilin šećera

  • 2dl kisela pavlaka

  • 200g griza

  • 50g Dijamant Classic Margarina

  • 400g visanja bez koštice

  • Za krem od čokolade:

  • 400ml slatke pavlake

  • 150g crne čokolade

  • 100ml slatke pavlake


Priprema

Testo:

Odvojiti jaja i otopiti margarin. Nalupati žumanca sa sećerom i vanillin šećerom da budu penasta. U to dodati kiselu pavlaku i lagano izmešati. Nalupati belanca i sastaviti sa masom. Na kraju dodati margarin.

U pripremljen pleh stavti papir za pečenje i izliti masu. Višnje rasporediti po plehu i peći kolač na 180 stepeni oko 30-40 min. Ohladiti i seći na kocke.

Krem od čokolade:

Dan ranije spremiti krem na sledeci način.
Prokuvati 400ml slatke pavlake i u to dodati čokoladu da se otopi. Krem staviti u frižider da se ohladi.

Sutradan u krem dodati 100ml slatke pavle i ulupati mikserom.

Ispečeno testo sečemo na kocke i služimo sa čokoladnim kremom

Savet: Ukoliko želite da testo bude čvršće, u smesu dodajte malo jogurta.

Video

Prethodni recept
Sledeći recept