Vreme pripreme: 60-90 min
Težina spremanja:
Za testo:
4 jaja
150g šećera
1 kesica vanilin šećera
2dl kisela pavlaka
200g griza
50g Dijamant Classic Margarina
400g visanja bez koštice
Za krem od čokolade:
400ml slatke pavlake
150g crne čokolade
100ml slatke pavlake
Odvojiti jaja i otopiti margarin. Nalupati žumanca sa sećerom i vanillin šećerom da budu penasta. U to dodati kiselu pavlaku i lagano izmešati. Nalupati belanca i sastaviti sa masom. Na kraju dodati margarin.
U pripremljen pleh stavti papir za pečenje i izliti masu. Višnje rasporediti po plehu i peći kolač na 180 stepeni oko 30-40 min. Ohladiti i seći na kocke.
Dan ranije spremiti krem na sledeci način.
Prokuvati 400ml slatke pavlake i u to dodati čokoladu da se otopi. Krem staviti u frižider da se ohladi.
Sutradan u krem dodati 100ml slatke pavle i ulupati mikserom.
Ispečeno testo sečemo na kocke i služimo sa čokoladnim kremom
Savet: Ukoliko želite da testo bude čvršće, u smesu dodajte malo jogurta.