Poslastičareva Italijanska krosta - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičareva Italijanska krostata

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 30-60 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • 500g brašna

  • 250g Dijamant Classic Margarina

  • 300g kristal šećera

  • 3 jajeta

  • 1/2 kesice praška za pecivo

  • 200g džema od kajsije

  • Šećer u prahu za posipanje


Priprema

Priprema:

Zamesiti testo i ostaviti da se odmori i stegne u frižideru. Može se zamesiti i nekoliko dana ranije. Kad se testo odmori oklagijom razvući testo na oko 3 mm debljine. Oklagijom polako prebaciti testo u odgovarajući pleh i odseći višak ivica. Na testo staviti papir za pečenje i u njega staviti pirinač ili pasulj i tako peći testo na 180 stepeni oko 10 min.

Zatim skinuti papir sa pirinčem i ostaviti da se testo ohladi. Ovaj pirinač mozete koristiti mnogo puta za spemanje ovog kolača. Stavite u teglu i tako ga možete neograničeno čuvati do sledeće upotrebe. Premazati testo sa džemom i od ostatka testa napraviti trakice koje je potrebno poređati po krostati. Peći na 180 stepeni oko 20 min. Kad se ohladi posuti sa sećerom u prahu.

Video

Prethodni recept
Sledeći recept