Poslastičarev Kolač sa kruškama - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičarev Kolač sa kruškama

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 60-90 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • Testo:

  • 500g brašna

  • 300g Dijamant Classic Margarina

  • 200g šećera

  • 2 kom jaja

  • Fil:

  • 8 kom krušaka srednje veličine

  • 1dl vode

  • 50g šećera

  • 15g gustina

  • 250g Dijamant Classic Margarina

  • 3g cimeta

  • 500ml slatke pavlake

  • 4 žumanca

  • 2 kom jaja

  • 100g meda

  • 70g badema na listiće


Priprema

Testo:

Sve sastojke staviti u misker i zamesiti testo.

Testo ostaviti da se dobro odmori. Najbolje da prenoći u frizideru. Pre pečenja kad se razvije obavezno vratiti u frizider. Koristiti neutralnu pavlaku.

Testo peći u kalupu na 175 stepeni sa folijom i pirinčem i još 10 min na 175 stepeni bez folije.

Fil:

Očistiti kruške od kore i semenki. 6 krušaka iseći na kocke i dodati vodu i šećer i kuvati da kruške omekšaju. Napraviti pire, dodati gustin i staviti na pečenu koru.

Preostale 2 kruške iseći na listiće i pržiti u margarinu da dobiju zlatnu boju. Poređati na pire.

Pavlaku, med i jaja izmešati i naliti na kruške. Peći na 160 stepeni oko 30 min.

Na pečeni kolač staviti badem.

Video

Prethodni recept
Sledeći recept