Frambois ili Frambuaž?
Ni mi nismo sigurni šta je pravilnije, ali smo sigurni da ćete se, kao i mi, oduževiti ovim preukusnim dezertom francuskog porekla ♥
Vreme pripreme: 90-120 min
Težina spremanja:
Kora:
50g Dijamant Classic Margarina
5 Jaja
100g Šećera
50g Brašna
20g Kakaoa
50g Mlevenog badema
Krem:
0.5l Slatke pavlake
150g Crne čokolade
Džem od malina:
500g Smrzutih malina
100g Šećera
10g Želatina
Preliv:
200g Slatke pavlake
150g Crne čokolade
Malo mleka
50g Dijamant Classic Margarina
Dekoracija:
Sveže maline
Margarin istopiti. Odvojiti belanca od žumanaca i ulupati belanca sa šećerom i u ovu smesu dodati žumanca, a potom i sve praškaste sastojke. Na kraju dodati istopljen margarin i sve lagano umešati. Peći 3 kore na 180 stepeni.
Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko crne čokolade. Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje je pripremiti ovaj deo dan ranije.
Maline i šećer prokuvati. Izblendirati ih štapn im m ikserom i dodati želatin koji je prethodno potopljen u hladnu vodu. Želatin pomešati sa vrućim malinama, istopiti i ostaviti da se ohladi.
Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko čokolade. Štapnim mikserom dobro izmešati i kad se prohladi dodati margarin i malo mleka, kako bi se preliv razredio. Za dekoraciju po mogućnosti koristiti sveže maline.