Poslastičareva Frambois čokoladna torta - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičareva Frambois čokoladna torta

Frambois ili Frambuaž?
Ni mi nismo sigurni šta je pravilnije, ali smo sigurni da ćete se, kao i mi, oduževiti ovim preukusnim dezertom francuskog porekla ♥

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 90-120 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • Kora:

  • 50g Dijamant Classic Margarina

  • 5 Jaja

  • 100g Šećera

  • 50g Brašna

  • 20g Kakaoa

  • 50g Mlevenog badema

  • Krem:

  • 0.5l Slatke pavlake

  • 150g Crne čokolade

  • Džem od malina:

  • 500g Smrzutih malina

  • 100g Šećera

  • 10g Želatina

  • Preliv:

  • 200g Slatke pavlake

  • 150g Crne čokolade

  • Malo mleka

  • 50g Dijamant Classic Margarina

  • Dekoracija:

  • Sveže maline


Priprema

Kora:

Margarin istopiti. Odvojiti belanca od žumanaca i ulupati belanca sa šećerom i u ovu smesu dodati žumanca, a potom i sve praškaste sastojke. Na kraju dodati istopljen margarin i sve lagano umešati. Peći 3 kore na 180 stepeni.

Krem:

Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko crne čokolade. Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje je pripremiti ovaj deo dan ranije.

Džem od malina:

Maline i šećer prokuvati. Izblendirati ih štapn im m ikserom i dodati želatin koji je prethodno potopljen u hladnu vodu. Želatin pomešati sa vrućim malinama, istopiti i ostaviti da se ohladi.

Preliv:

Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko čokolade. Štapnim mikserom dobro izmešati i kad se prohladi dodati margarin i malo mleka, kako bi se preliv razredio. Za dekoraciju po mogućnosti koristiti sveže maline.

Video

Prethodni recept
Sledeći recept