Vreme pripreme: 90-120 min
Težina spremanja:
Testo:
500g Brašna
100g Dijamant Classic Margarina
1.5dl Mlakog mleka
2 Žumanca
1 Jaje
Kora jednog limuna
80g Šećera
40g Kvasca
Fil:
450g Mlevenih oraha
80g Meda
100g Šećera
2dl Mleka
2 Kesice van ilin šećera
Kora jednog limuna
125g Dijamant Classic Margarina
2 Umućena belanca
Malo cimeta
70g Suvog groždja
U brašno dodati koru limuna. Mleko zagrejati tako da bude mlako, dodati šećer i u ovoj smesi rastopiti kvasac. Rastopljeni kvasac sipati u brašno i mesiti testo.Potom dodati jaja i na kraju, istopljen margarin. Umesiti glatko testo i ostaviti da duplo naraste.
Mleko, med, vanillin šećer, suvo groždje, margarin i cimet prokuvati. Dodati orahe i umešati. Ostaviti da se masa ohladi. U medjuvremenu ulupati belanca i umešati sa ohladjenim filom. Testo za štrudlu razvući oklagijom i filovati. Ostaviti da naraste sat vremena. Premazati štrudlu jajima i peći na 180 stepeni oko 25 min.