Poslastičareva Potica - Tradicionalna štrudla sa orasima - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičareva Potica - Tradicionalna štrudla sa orasima

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 90-120 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • Testo:

  • 500g Brašna

  • 100g Dijamant Classic Margarina

  • 1.5dl Mlakog mleka

  • 2 Žumanca

  • 1 Jaje

  • Kora jednog limuna

  • 80g Šećera

  • 40g Kvasca

  • Fil:

  • 450g Mlevenih oraha

  • 80g Meda

  • 100g Šećera

  • 2dl Mleka

  • 2 Kesice van ilin šećera

  • Kora jednog limuna

  • 125g Dijamant Classic Margarina

  • 2 Umućena belanca

  • Malo cimeta

  • 70g Suvog groždja


Priprema

Testo:

U brašno dodati koru limuna. Mleko zagrejati tako da bude mlako, dodati šećer i u ovoj smesi rastopiti kvasac. Rastopljeni kvasac sipati u brašno i mesiti testo.Potom dodati jaja i na kraju, istopljen margarin. Umesiti glatko testo i ostaviti da duplo naraste.

Fil:

Mleko, med, vanillin šećer, suvo groždje, margarin i cimet prokuvati. Dodati orahe i umešati. Ostaviti da se masa ohladi. U medjuvremenu ulupati belanca i umešati sa ohladjenim filom. Testo za štrudlu razvući oklagijom i filovati. Ostaviti da naraste sat vremena. Premazati štrudlu jajima i peći na 180 stepeni oko 25 min.

Video

Prethodni recept
Sledeći recept