Vreme pripreme: 90-120 min
Težina spremanja:
Kora:
500g Brašna
300g Dijamant Classic margarina
200g Šećera
2 Jaja
Fil:
4 Jaja
8 Žumanaca
360g Šećera
400ml Slatke pavlake
Kora od 3 limuna
Sok od 2 limuna
Mering:
5 Belanaca
350g Šećera
Voda po potrebi
Sve sastojke izmiksirati i zamesiti testo.
Testo ostaviti u frižideru da se odmori i stegne.
Razvući testo i peći ga u kalupu na 175 stepeni sa papirom za pečenje postavljenim preko i pirinčem. Nakon toga potrebno je peći ga još 10 min na 175 stepeni bez papira za pečenje.
Jaja, šećer i slatku pavlaku lagano umešati.
Zatim dodati sok od limuna i procediti masu.
U masu staviti koru od limuna, posuti preko testa i peći na 110 stepeni oko 45 min.
250 g šećera dodati u šerpu i sipati vodu preko da se blago otopi.
Kuvati šećer i vodu.
Posebno umutiti belanca sa ostalih 100 g šećera i sipati vreo šećer, nastaviti mešanje kako bi se malo prohladio.