Poslastičarev Limun merning tart - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičarev Limun merning tart

AUTOR: Marko Stojanović

Vreme pripreme: 90-120 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • Kora:

  • 500g Brašna

  • 300g Dijamant Classic margarina

  • 200g Šećera

  • 2 Jaja

  • Fil:

  • 4 Jaja

  • 8 Žumanaca

  • 360g Šećera

  • 400ml Slatke pavlake

  • Kora od 3 limuna

  • Sok od 2 limuna

  • Mering:

  • 5 Belanaca

  • 350g Šećera

  • Voda po potrebi


Priprema

Testo:

Sve sastojke izmiksirati i zamesiti testo.

Testo ostaviti u frižideru da se odmori i stegne.

Razvući testo i peći ga u kalupu na 175 stepeni sa papirom za pečenje postavljenim preko i pirinčem. Nakon toga potrebno je peći ga još 10 min na 175 stepeni bez papira za pečenje.

Fil:

Jaja, šećer i slatku pavlaku lagano umešati.

Zatim dodati sok od limuna i procediti masu.

U masu staviti koru od limuna, posuti preko testa i peći na 110 stepeni oko 45 min.

Mering:

250 g šećera dodati u šerpu i sipati vodu preko da se blago otopi.

Kuvati šećer i vodu.

Posebno umutiti belanca sa ostalih 100 g šećera i sipati vreo šećer, nastaviti mešanje kako bi se malo prohladio.

Video

Prethodni recept
Sledeći recept