Vreme pripreme: 60-90 min
Težina spremanja:
Torta:
340g Crne čokolade
170g Dijamant classic margarina
5 Jaja
Vanilla
50g Šećera
Malo soli
25g Kakao-a
500g Jagoda
Preliv:
120g Crne čokolade
45g Dijamant Classic margarina
100g Slatke pavlake
Za početak istopiti čokoladu i margarin, nalupati jaja, šećer, vanilu i dodati malo soli.
Ovde je bitno da se forma dobro pomaže, da se kolač ne prepeče da ne ostane suv.
Sipati otopljen margarin i čokoladu i umešati kakao. Sipati u pripremljenu formu za pečenje i peći na 150 stepeni oko 40 min. Izvaditi iz forme i dobro hladiti.
Za preliv dobro umutiti čokoladu i margarin, dodati pavlaku.
Čokoladu otopiti na pari uz malo margarina,
Pavlaka se dodaje da bi glazura bila mekana i da ne bi pucala pri sečenju.