Poslastičarev Čokoladni kolač sa jagodama (bez brašna) - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičarev Čokoladni kolač sa jagodama (bez brašna)

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 60-90 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • Torta:

  • 340g Crne čokolade

  • 170g Dijamant classic margarina

  • 5 Jaja

  • Vanilla

  • 50g Šećera

  • Malo soli

  • 25g Kakao-a

  • 500g Jagoda

  • Preliv:

  • 120g Crne čokolade

  • 45g Dijamant Classic margarina

  • 100g Slatke pavlake


Priprema

Torta:

Za početak istopiti čokoladu i margarin, nalupati jaja, šećer, vanilu i dodati malo soli.

Ovde je bitno da se forma dobro pomaže, da se kolač ne prepeče da ne ostane suv.

Sipati otopljen margarin i čokoladu i umešati kakao. Sipati u pripremljenu formu za pečenje i peći na 150 stepeni oko 40 min. Izvaditi iz forme i dobro hladiti.

Preliv:

Za preliv dobro umutiti čokoladu i margarin, dodati pavlaku.

Čokoladu otopiti na pari uz malo margarina,

Pavlaka se dodaje da bi glazura bila mekana i da ne bi pucala pri sečenju.

Video

Prethodni recept
Sledeći recept