Vreme pripreme: 00-30 min
Težina spremanja:
120g brašna
200g šećera
180g griza
2 jajeta
1 prašak za pecivo
1 kafena kašika cimeta
125ml istopljenog Dijamant Bakes & Cakes margarina
250ml mleka
150g sitno rendane šargarepe
75g oraha, seckanih
Za fil:
100g Dijamant Bakes & Cakes margarina sobne temperature
125g šećera u prahu
30g seckanih oraha
200g krem sira sobne temperature
1. Jaja mutite sa šećerom 5 minuta. Dodajte zatim brašno, griz, cimet i prašak za pecivo pa mutite da se sjedine. 2. Nakon toga sipajte istopljen margarin i mleko pa mutite sve dok ne dobijete glatku smesu. 3. Na kraju ubacite rendanu šargarepu i orahe pa ih umešajte u smesu uz pomoć špatule. Kalup za mafine obložite korpicama pa u njih rasporedite smesu za kolač. 4. Pecite na 180°C narednih 30 minuta ili dok sredina kolača ne bude pečena. Ohladite ih sasvim.
1. Na mikrotalasnoj podesite program za odmrzavanje pa ubacite margarin na 10s. Promešajte pa ponovite postupak dok ne postane lako maziv. 2. Umutite krem sir sa šećerom pa dodajte margarin i mutite dok se sav šećer ne istopi i poveže u fin krem. 2. Nanesite krem uz pomoć špric kese na ohlađene mafine i pospite orahe odozgo.