Cupcakes sa makom i limunom - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Cupcakes sa makom i limunom

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 00-30 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • 225g brašna

  • 1 prašak za pecivo

  • 175g šećera

  • 1 supena kašika maka

  • narendana kora 1 limuna

  • 3 jaja

  • 100ml jogurta

  • 175g istopljenog Dijamant Bakes & Cakes margarina

  • Za krem:

  • 250g Dijamant margarina sobne temperature

  • 100g šećera u prahu

  • kora 1 limuna


Priprema

Mafini

1. Umutite jaja, koru limuna, jogurt i istopljen margarin u jednoj činiji. 2. U drugoj pomešajte brašno prašak za pecivo, šećer i mak pa ih sjedinite sa smesom od jaja. 3. Rasporedite unutar kalupa za mafine i pecite na 180°C oko 25 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi.

Krem

1. Na mikrotalasnoj podesite program za odmrzavanje pa ubacite margarin zajedno sa rendanom korom limuna na 10s. Promešajte pa ponovite postupak dok ne postane lako maziv. 2. Margarinu dodajte postepeno kašiku po kašiku šećera i mutite dok ne dobijete fin krem. 3. Nanesite ga na mafine uz pomoć špric kese i ukrasite kriškom limuna.

Prethodni recept
Sledeći recept