Vreme pripreme: 00-30 min
Težina spremanja:
225g brašna
1 prašak za pecivo
175g šećera
1 supena kašika maka
narendana kora 1 limuna
3 jaja
100ml jogurta
175g istopljenog Dijamant Bakes & Cakes margarina
Za krem:
250g Dijamant margarina sobne temperature
100g šećera u prahu
kora 1 limuna
1. Umutite jaja, koru limuna, jogurt i istopljen margarin u jednoj činiji. 2. U drugoj pomešajte brašno prašak za pecivo, šećer i mak pa ih sjedinite sa smesom od jaja. 3. Rasporedite unutar kalupa za mafine i pecite na 180°C oko 25 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi.
1. Na mikrotalasnoj podesite program za odmrzavanje pa ubacite margarin zajedno sa rendanom korom limuna na 10s. Promešajte pa ponovite postupak dok ne postane lako maziv. 2. Margarinu dodajte postepeno kašiku po kašiku šećera i mutite dok ne dobijete fin krem. 3. Nanesite ga na mafine uz pomoć špric kese i ukrasite kriškom limuna.