Cupcakes sa čokoladom i malinama - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Cupcakes sa čokoladom i malinama

Kad želiš da se počastiš nečim lepim, gde ćeš lepše od čokoladnog cupcake-a sa malinama, posebno ako si one sa belom čokoladom već probala? Izvadi Bakes & Cakes margarin iz frižidera, stavi rernu da se zagreje i za 15-ak minuta smućkaj sve što ti treba za savršenu poslasticu. Toliko je jednostavno da prosto moraš da probaš. 🍫🧁

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 00-30 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • 100g brašna

  • 50g kakaa

  • 1/2 kesice praška za pecivo

  • prstohvat soli

  • 2 jaja

  • 200g šećera

  • 100g istopljenog Dijamant Bakes & Cakes margarina

  • 120ml jogurta

  • 150g odmrznutih malina

  • Za krem:

  • 1 puding od vanile

  • 160g šećera

  • 280ml mleka

  • 250g Dijamant Bakes & Cakes margarina,sobne temeprature


Priprema

Cupcakes

1. U činiji pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so. U drugoj činiji kratko mutite jaja sa šećerom pa dodajte istoljen margarin i jogurt pa promešajte i sjedinite sa suvim sastojcima. 3. Smesu rasporedite unutar kalupa za mafine, pa pobacajte maline po površini svakog mafina i pecite na 180°C narednih 25 minuta. Pečene mafine ostavite da se potpuno ohlade do sobne temeprature. 4. Za to vreme puding pomešajte sa šećerom i dve kašike mleka. Ostatak mleka stavite da se kuva pa kada proključa dodajte puding u tankom mlazu i mešajte. Kuvajte dok ne proključa pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na radnom delu. 5. Na mikrotalasnoj podesite program za odmrzavanje pa ubacite margarin na 10s. Promešajte pa ponovite postupak dok ne postane lako maziv. Kratko ga mutite pa mu dodajte kašiku po kašiku pudinga i muitite mikserom dok ne dobijete fin krem. 6. Nafilujte mafine uz pomoć špric kese i ukrasite malinama.

Prethodni recept
Sledeći recept