Vreme pripreme: 00-30 min
Težina spremanja:
100g brašna
50g kakaa
1/2 kesice praška za pecivo
prstohvat soli
2 jaja
200g šećera
100g istopljenog Dijamant Bakes & Cakes margarina
120ml jogurta
150g odmrznutih malina
Za krem:
1 puding od vanile
160g šećera
280ml mleka
250g Dijamant Bakes & Cakes margarina,sobne temeprature
1. U činiji pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so. U drugoj činiji kratko mutite jaja sa šećerom pa dodajte istoljen margarin i jogurt pa promešajte i sjedinite sa suvim sastojcima. 3. Smesu rasporedite unutar kalupa za mafine, pa pobacajte maline po površini svakog mafina i pecite na 180°C narednih 25 minuta. Pečene mafine ostavite da se potpuno ohlade do sobne temeprature. 4. Za to vreme puding pomešajte sa šećerom i dve kašike mleka. Ostatak mleka stavite da se kuva pa kada proključa dodajte puding u tankom mlazu i mešajte. Kuvajte dok ne proključa pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na radnom delu. 5. Na mikrotalasnoj podesite program za odmrzavanje pa ubacite margarin na 10s. Promešajte pa ponovite postupak dok ne postane lako maziv. Kratko ga mutite pa mu dodajte kašiku po kašiku pudinga i muitite mikserom dok ne dobijete fin krem. 6. Nafilujte mafine uz pomoć špric kese i ukrasite malinama.