Cupcakes sa kokosom - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Cupcakes sa kokosom

Nema veze što često pričaš da se baš i ne snalaziš u kuhinji, jer ove cupcake-ove sa kokosom možeš da napraviš toliko lagano i brzo da nećeš ni osetiti da si u nju kročila. Sve što ti treba je Bakes & Cakes margarin i još nekoliko sitnica, a slatkiši nikad slađi! 🧁🥥

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 00-30 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • 300g šećera

  • 1/2 kesice praška za pecivo

  • 240g brašna

  • 100g kokosa

  • 2dl mleka

  • 2dl jogurta

  • 2dl istopljenog Dijamant Bakes & Cakes margarina

  • Za krem:

  • 1 puding od vanile

  • 160g šećera

  • 280ml mleka

  • 200g Dijamant Bakes & Cakes margarina

  • 100ml slatke pavlake


Priprema

Cupcakes

1. U činiji sjedinite šećer, prašak za pecivo, brašno i kokos. U to sipajte mleko, jogurt i margarin pa sjedinite spatulom. 2. Rasporedite unutar kalupa za mafine i pecite 25 minuta na 180°C. Ohladite na sobnoj temperaturi. 3. Za to vreme puding pomešajte sa šećerom i dve kašike mleka. Ostatak mleka stavite da se kuva pa kada proključa dodajte puding u tankom mlazu i mešajte. Kuvajte dok ne proključa pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi do sobne temperature. 5. Na mikrotalasnoj podesite program za odmrzavanje pa ubacite margarin na 10s. Promešajte pa ponovite postupak dok ne postane lako maziv. Mutite ga kratko pa mu dodajte kašiku po kašiku pudinga i mutite dok ne dobijete fin krem. Posebno ulupajte slatku pavlaku pa je sjedinite sa kremom. 6. Filujte mafine uz pomoć špric kese i pospite kokosovim mrvicama.

Prethodni recept
Sledeći recept