Išleri - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Išleri

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 00-30 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • 180g margarina

  • 100g šećera u prahu

  • 100g pečenog mlevenog lešnika

  • 200g brašna

  • lešnik krem po izboru

  • 100g čokolade za kuvanje


Priprema

Priprema:

Margarin umutiti penasto sa prah šećerom, dodati lešnike i brašno i zamesiti testo. Posuti brašnom podlogu na kojoj će se razvijati testo, kako se ne bi zalepilo, rastanjiti ga oklagijom na nekih pola cm debljine i modlicom vaditi kružiće ili oblik koji želite. Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 18 minuta. Filovati lešnik kremom sa komadićima lešnika u sebi. Za kraj istopiti čokoladu i vrh svakog išlera umočite u nju, a preko se može posputi još malo mlevenih lešnika. 

Video

Prethodni recept
Sledeći recept