Vreme pripreme: 90-120 min
Težina spremanja:
Kora:
100g Dijamant Classic Margarina
100g Vode
30g Kakao-a
6 Jaja
120g Brašna
120g Šećera
Krem:
500g Slatke pavlake
400g Bele čokolade
5g Želatina
Borovnice:
500g Borovnica
70g Šećera
50g Gustina
Otopiti margarin. Nalupati jaja sa secerom.Dodati polako brasno I I margarin .Ispeci tri kore.
Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko bele čokolade. Dobro izmesti i ohladiti. Najbolje da krem prenoći u frižideru. Želatin potopiti u hladnu vodu i posle pet minuta istopiti. Nalupati krem i dodati vreo želatin. Sve izmešati.
Prokuvati borovnice i šećer i u to dodati razmućeni gustin u malo hladne vode. Ohladiti.Totru filovati tako da se prvo nafiluje kora sa kremom i onda hladne borovnice. U koliko želite, tortu završiti sa kremom od bele čokolade i ostaviti da se stegne, a možete je ostaviti i ovako, kao mi, da se vide borovnice.