Poslastičareva Torta sa borovnicama - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičareva Torta sa borovnicama

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 90-120 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • Kora:

  • 100g Dijamant Classic Margarina

  • 100g Vode

  • 30g Kakao-a

  • 6 Jaja

  • 120g Brašna

  • 120g Šećera

  • Krem:

  • 500g Slatke pavlake

  • 400g Bele čokolade

  • 5g Želatina

  • Borovnice:

  • 500g Borovnica

  • 70g Šećera

  • 50g Gustina


Priprema

Kora:

Otopiti margarin. Nalupati jaja sa secerom.Dodati polako brasno I I margarin .Ispeci tri kore.

Krem:

Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko bele čokolade. Dobro izmesti i ohladiti. Najbolje da krem prenoći u frižideru. Želatin potopiti u hladnu vodu i posle pet minuta istopiti. Nalupati krem i dodati vreo želatin. Sve izmešati.

Borovnice:

Prokuvati borovnice i šećer i u to dodati razmućeni gustin u malo hladne vode. Ohladiti.Totru filovati tako da se prvo nafiluje kora sa kremom i onda hladne borovnice. U koliko želite, tortu završiti sa kremom od bele čokolade i ostaviti da se stegne, a možete je ostaviti i ovako, kao mi, da se vide borovnice.

Prethodni recept
Sledeći recept