Poslastičarev Beli kolač sa jabukama i cimetom - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičarev Beli kolač sa jabukama i cimetom

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 60-90 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • 60g Žutog šećera

  • 5g cimeta

  • 150g Šećera

  • 100g Dijamant Classic margarina

  • 2 Jaja

  • 1 Vanilin šećer

  • 300g Brašna

  • 10g Praška za pecivo

  • 100g Mleka

  • 1 veća jabuka (očišćena i iseckana)


Priprema

Priprema:

Zagrejati rernu na 175 stepeni. Podmazati dugačku formu kao za srneća ledja Izmešati braon šećer i cimet zajedno Izmiksirati margarin sa šećerom. Dodavati jaja jedno po jedno. Dodati i vanillin šećer. Spojiti brašno, prašak za pecivo i dodati u prethodnu masu. Sipati polovinu mase u formu. I sipati polovinu jabuka i braon šećera. Staviti drugu polovinu mase i na vrh opet staviti jabuke i braon šećer. Peći 30-40 min.

Prethodni recept
Sledeći recept