Vreme pripreme: 60-90 min
Težina spremanja:
500g Kora za pitu
200g Suvih šljiva
100g Šećera
100g Čokolade
200ml Crvenog vina
5g Mlevenog karanfilića
1 Kesica cimeta
250g Dijamant Classic margarina
Šećer u prahu (za posipanje)
Šljive iseckati, zatim staviti u vino, kome je prethodno dodat šećer, cimet i karanfilic. Kuvati 10 minuta, zatim dodati čokoladu. Kada se čokolada istopi i smesa ujednači, skloniti sa vatre. U pleh složiti prvu koru, zatim je poprskati istopljenim margarinom. Preko nje složiti drugu i treću uz ponavljanje postupka sa margarinom. Na treću koru naneti fil, zatim i na sve ostale kore dok se ne utoši sav fil. Pitu iseći na željene parčiće. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni. Pre služenja posuti šećerom u prahu.