Poslastičareva Čokoladna pita sa suvim šljivama (POSNO) - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Poslastičareva Čokoladna pita sa suvim šljivama (POSNO)

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 60-90 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • 500g Kora za pitu

  • 200g Suvih šljiva

  • 100g Šećera

  • 100g Čokolade

  • 200ml Crvenog vina

  • 5g Mlevenog karanfilića

  • 1 Kesica cimeta

  • 250g Dijamant Classic margarina

  • Šećer u prahu (za posipanje)


Priprema

Priprema:

Šljive iseckati, zatim staviti u vino, kome je prethodno dodat šećer, cimet i karanfilic. Kuvati 10 minuta, zatim dodati čokoladu. Kada se čokolada istopi i smesa ujednači, skloniti sa vatre. U pleh složiti prvu koru, zatim je poprskati istopljenim margarinom. Preko nje složiti drugu i treću uz ponavljanje postupka sa margarinom. Na treću koru naneti fil, zatim i na sve ostale kore dok se ne utoši sav fil. Pitu iseći na željene parčiće. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni. Pre služenja posuti šećerom u prahu.

Prethodni recept
Sledeći recept