Lagano - mafin od brusnica i pomorandže - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Lagano - mafin od brusnica i pomorandže

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 00-30 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • -280g brašna

  • -200g šećera

  • -2 kašičice sode bikarbone

  • -pola kašičice cimeta

  • -sok jedne pomorandže

  • -narendana kora jedne pomorandže

  • -2 veća jaja

  • -200ml mleka

  • -115g Dijamant Bakes & Cakes margarina

  • -1 kašičica esktrakta od vanile

  • -100g sušenih brusnica


Priprema

Sastojci za mrvice:

3 supene kašike brašna, 3 kašike šećera, polovina kašičice cimeta, 20g Dijamant Bakes & Cakes margarina

Kako da napraviš ovaj mafin?

Umuti suve sastojke i narendaj koricu pomorandže. U posebnoj posudi umuti jaja, mleko, sok od pomorandže, otopljeni Bakes and Cakes Dijamant margarin i vanilu. Dodaj umućena jaja suvim sastojcima i mešaj dok se ne sjedine, zatim lagano ubaci brusnice. Napuni kalupe za mafine do 2/3. Prelazimo na mrvice koje će biti taj „fajnl tač“. Pomešaj brašno, šećer i cimet i ubaci hladan Bakes and Cakes Dijamant margarin sve dok smesa ne krene da liči na sitne mrvice. Pospite ih preko testa za mafin i ubacite u rernu. Peci na 200C 25 minuta, dok mrvice ne porumene. Sada je na tebi ostalo da izabereš omiljenu seriju ili film, zavališ se i prepustiš ovoj laganoj poslastici, a onda nam javiš kako su ispali!

Prethodni recept
Sledeći recept