Bejzikara - mafin od vanile - Dijamant - U sve se meša ljubav
Dijamant

Bejzikara - mafin od vanile

AUTOR: Dijamant

Vreme pripreme: 00-30 min

Težina spremanja:



Sastojci

  • 2 jaja

  • 125g Bakes and Cakes Dijamant margarin

  • 250ml mleka

  • 200gr šećera

  • 3 kafene kašičice vanila ekstrakta

  • 400g brašna

  • prašak za pecivo

  • malo soli

  • sladoled od vanile, komadići čokolade i lešnici (po želji)


Priprema

Kako da napraviš vanila mafin?

Zagrej rernu na 200 stepeni, jer dok se rerna ugreje, recept će biti gotov! Ubaci šeširiće za mafine u kalup. U posudi umuti 2 jaja, dodaj 125g Bakes and Cakes Dijamant margarina i 250ml mleka. U to dodaj 200gr šećera i 3 kafene kašičice vanila ekstrakta i muti dok testo ne postane homogeno i glatko. Dodaj 400g brašna, 1 prašak za pecivo i malo soli. Možeš da dodaš komadiće čokolade ili lešnike, ako se danas osećaš posebno, ali realno nećeš dodati ništa, to je okej. Ubaci testo u šeširiće i peci 20-25 minuta. Nemoj da pipaš mafine čim ih izvadiš, pusti ih malo da se iskuliraju. Gotovooooo! Ako se baš ložiš na vanilu, serviraj kuglu sladoleda od vanile uz mafin i počni da uživaš u ovoj savršeno jednostavnoj poslastici.

Prethodni recept
Sledeći recept