Vreme pripreme: 00-30 min
Težina spremanja:
2 jaja
125g Bakes and Cakes Dijamant margarin
250ml mleka
200gr šećera
3 kafene kašičice vanila ekstrakta
400g brašna
prašak za pecivo
malo soli
sladoled od vanile, komadići čokolade i lešnici (po želji)
Zagrej rernu na 200 stepeni, jer dok se rerna ugreje, recept će biti gotov! Ubaci šeširiće za mafine u kalup. U posudi umuti 2 jaja, dodaj 125g Bakes and Cakes Dijamant margarina i 250ml mleka. U to dodaj 200gr šećera i 3 kafene kašičice vanila ekstrakta i muti dok testo ne postane homogeno i glatko. Dodaj 400g brašna, 1 prašak za pecivo i malo soli. Možeš da dodaš komadiće čokolade ili lešnike, ako se danas osećaš posebno, ali realno nećeš dodati ništa, to je okej. Ubaci testo u šeširiće i peci 20-25 minuta. Nemoj da pipaš mafine čim ih izvadiš, pusti ih malo da se iskuliraju. Gotovooooo! Ako se baš ložiš na vanilu, serviraj kuglu sladoleda od vanile uz mafin i počni da uživaš u ovoj savršeno jednostavnoj poslastici.